Jokirannan Ratsastuskoulu

Ruuna-Remmi Oy

Henkilökunta

Pirjo Marjanen

tallin omistaja, ratsastuksenopettaja

Siitä lähtien kun olin seitsenvuotias pikkutyttö, hevoset ja ratsastus ovat olleet suuri osa elämääni. Työkseni olen ollut hevosten parissa 16-vuotiaasta lähtien. Täyspäiväisenä talliyrittäjänä olen ollut jo 20 vuotta. Yritykselläni on yksityishevosten hoitotalli ja SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, jonka ratsastustuntitoiminnassa on parisenkymmentä hevosta. Olen koulutukseltani ratsastuksenopettaja - opetan tunneilla, mutta hoidan myös tallitöitä. Kouluttauduin aikoinaan myös fysioterapeutiksi, mutta hevosala vei kuitenkin mukanaan. Opetustoiminnan ohella valmennan ratsastajia ja koulutan hevosia. Osallistun myös itse jonkin verran kilpailuihin. Työtunteja kertyy paljon, eikä lomista voi kunnolla edes uneksiakaan. Mitään en kuitenkaan haluaisi muuttaa - tosin muutamana räntäsadepäivänä. kun vielä ei ollut maneesia, olisin mieluummin ollut jossain muualla kuin ratsastuskentän laidalla. Unelmani on toteutunut. hevoset ovat minulle elämäntapa, harrastus ja työ yhdessä. Ilman niitä syntyisi iso tyhjiö. Ja mitä tilalle? Siinäpä se, en osaa edes ajatella.

Ari Marjanen

isäntä

 

Janina Salo

ratsastuksenohjaaja

Olen aloittanut ratsastuksen alle kouluikäisenä shetlanninponeilla ja Jokirantaan tulin ensimmäisen oman hevoseni kanssa 1996. Olen kilpaillut paljon koulu- ja esteratsastuksessa, mutta lännenratsastus vei mukanaan jo vuosia sitten. Tällä hetkellä kilpailen ja valmentaudun lännenratsastuksessa quartertammallani Justa Chocolate Star. Koulutukseltani olen merkonomi (valmistumisvuosi 2004) ja ratsastuksenohjaaja (2006). Lisäksi olen käynyt SRL:n I-tason valmentajakoulutuksen (2010) ja II-tason lajivalmentajakoulutuksen (2012). Olen työskennellyt Jokirannassa ratsastuksenopettajana pian 12 vuotta ja opetan vakiotunnit maanantaista perjantaihin sekä lisäksi yksityistunteja sopimuksen mukaan.

Annika Rautio

tallityöntekijä, ratsuttaja

 

Aloitin hevosharrastuksen 6- vuotiaana pikkutyttönä Jokirannan Ratsastuskoulussa. Pitkään ratsastin kerran viikossa tunneilla ja matkalla oli myös muutama vuokraponi. Ensimmäiset kilpailuni ratsastin vieläkin opetusratsun virkaa toimittavalla Kallella. Iän, kokemuksen ja innostuksen myötä hevosista tuli minulle enemmän kuin harrastus. Olen Ypäjän hevosopistolta valmistunut hevosenhoitaja ja olen erikoistunut ratsuhevosten peruskouluttamiseen. Koulun kautta pääsin kahdesti työssäoppimaan Kyrä Kyrklundille Englantiin. Olen kilpaillut este- ja kouluratsastuksessa Jokirannan ja Ypäjän Hevosopiston hevosilla, sekä ratsastanut nuoria hevosia. Hevoset ovat minulle ehtymätön voimavara ja ertyisesti nautin nuorten hevosten kanssa työskentelystä. Vaikka olenkin enemmän englantilaisen tyylin ratsastaja, näkyy lännenratsastuksen vaikutus minussakin.

Pentti Syrjälä

yleismies